Posted on: February 27, 2021 Posted by: Greger Rasmussen Comments: 0

Planter og træer hører hjemme i enhver have. Selvom du ikke kan lide havearbejde og har brolagt haven fuldstændigt, er det stadig rart at pynte lidt på at placere mindst et smukt træ og et par planter i potter. Læs mere om valg af planter til haven her.

Køb planter
Du har nu flere muligheder for at købe planter. Hvis du ikke vil, kan du endda gøre det hjemmefra ved hjælp af få klik med computermusen. Du kan vælge og bestille direkte online fra en avler, der leverer de valgte planter og / eller træer til dit hjem eller leverer dem til en adresse i nærheden af ​​dig, hvor du selv kan hente dem. Et eksempel på en sådan producent er www.Directplant.nl

Du kan også få planter sendt med posten, nogle gange endda fra udlandet.
Men det kan stadig være meget rart at besøge et havecenter eller en avler i området selv og se og udvælge planterne selv.

Køb haveplanter
Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en plante?
Se om en plante har udviklet sig godt. Hvis planten allerede har en underlig unaturlig form, vil den sandsynligvis forblive sådan.
Vær opmærksom på, om planten ser sund ud. Hvis der er gule eller brune pletter på bladene, eller hvis du ser krøllede blade eller skadedyr på planten, eller hvis bladene er faldet af eller er blevet spist, må du ikke tage planten med dig.
Fjern planten fra potten og se hvordan rødderne har udviklet sig. Rødderne skal holde jorden sammen, og du skal se unge, hvide rødder. Hvis planten er vokset helt ud af potten, og du kun ser tykke, noget brunlige rødder, er det bedre ikke at tage planten med dig.
Før du køber planter, er det klogt at overveje, hvilke krav planten har, og om din have opfylder dem.
Køb ikke for mange planter, det er fristende at tage mange af de smukke planter med dig, men husk at de ofte vokser betydeligt større, og så bliver du nødt til at smide meget væk.
Valg af smukke planter til havenPlanter
Før du køber planter, er det klogt at lave en plan. Først skal du kigge rundt i havearbejdsbøger eller på plantesider for at se, hvad der er tilgængeligt. På denne måde kan du også købe planter målrettet.

Hvis der er planter, der ikke sælges i dit område, kan du nu besøge mange online plantebutikker. Planter kommer derefter direkte fra en avler og kan undertiden endda bestilles i udlandet for ikke for mange penge.

For en flot struktur i haven er det rart at lave en række træer, stedsegrønne, klatreplanter, etårige planter og hurtigtvoksende planter, der ofte mister deres blade om vinteren, men ser meget flot ud om sommeren, løg, blomstrende buske og langblomstrende planter til grænsen. Du kan yderligere pynte terrassen ved at placere nogle karbadplanter i smukke potter.

træer
Stedsegrønne træer plantes bedst om foråret. Løvfældende træer klarer sig bedst, hvis de plantes om efteråret i den stadig varme jord, og der ofte er nok regn. Se om træet er pænt udviklet og stammen er lige. Sørg også for, at rodkuglen er stor nok i forhold til træet.

CreepersWildwinger
De fleste klatreplanter vokser hurtigt, så du kan spare penge ved at vælge en mindre størrelse. Hardy klatreplanter er generelt til salg hele året rundt. En slyngplante med mange sidegrener vil hurtigt overgroe en mur eller et hegn.

Når du køber en blåregn, er det klogt at købe en blomstrende prøve eller i det mindste en podet plante, så du kan være sikker på, at det ikke tager år, før blomster ankommer.

Buske
Buske dyrket i gryder er til salg hele året rundt. Sørg for, at busken er ung og sund og ikke allerede gammel og knudret. Så har du en meget hurtigere chance for en god, jævn og hurtig vækst.

Hardy stauder
Stauder kan købes næsten hele året rundt. Om foråret kan du spare penge ved at købe små eksemplarer, der lige er dyrket. Du kan gøre dette let, især med hurtigt voksende planter, inden for den kortest mulige tid vil du have grænsen fuld af smukke modne planter. Plant ikke stauder om vinteren, når det fryser, og sørg for at give tilstrækkelig vand året rundt efter plantning.

Løg Planter
Forårblomstrende løg som tulipaner og påskeliljer kan plantes om efteråret. Om foråret er de også bredt tilgængelige som potteplanter og kan derefter plantes direkte i haven. Hvis du har påskeliljer på dit værelse i januar / februar, skal du opbevare dem i et skur eller garage efter blomstring og vande dem lejlighedsvis. Du kan plante dem i haven om foråret, hvorefter de blomstrer igen det følgende forår. Du kan købe sommerblomstrende løg om foråret og om sommeren som en potteplante.

Årlige planter
Om foråret og sommeren kan du købe masser af etårige til haven. De kan give farve til en bar plet i grænsen eller i potter på terrassen hurtigt og i lang tid. Når du køber, skal du kontrollere, om planterne ser godt ud, og rodkuglen ikke er helt tørret ud.

Leave a Comment