Posted on: May 19, 2021 Posted by: Greger Rasmussen Comments: 0

Stauder er de rigtige atmosfæreproducenter i din have. De giver duft og farve og er af stor betydning for bier, humlebier og sommerfugle. Har du ikke sådanne grønne fingre selv, og kan du bruge nogle råd? Nedenfor er et par stauder, der klarer sig godt i din have uden for meget særlig pleje. Og vidste du, at alle disse stauder kan bestilles online hos Plant & Grow? Denne haveplantspecialist leverer stauder direkte fra producenten til forbrugeren. Dette sikrer dig planter af høj kvalitet. Da alle disse haveplanter dyrkes i potter, kan de plantes når som helst på året (så længe den ikke fryser), så også om sommeren. Praktisk, ikke?

Nedenfor er 8 typer fantastiske stauder til inspiration, hvoraf du absolut burde have mindst en i din have. Det vil være sjovt!

Lakridsplante / Anisplante (Agastache ‘Black Adder’)
Agastache ‘Black Adder’ Anisplanten skylder sit navn til den duft, som planten spreder, når den berøres. Planten har en opretstående vane, hvor smukke blomster udvikler sig i sommermånederne. Agastache blomstrer i lang tid, og i denne periode er den flerårige ofte besøgt af humlebier, sommerfugle og bier. En ægte blomsterplante, der i betragtning af sin højde er perfekt til brug bag på en grænse. Let at kombinere.

Voksenhøjde: 80-100 cm
Placering: sol
Blomsterfarve: blå-lilla
Blomstringsperiode: juli, august, september
Bellflower (Campanula portenschlagiana)
Campanula portenschlagiana – En dekorativ og blomstrende flerårig Campanula portenschlagiana. Meget velegnet til kanten af ​​en grænse, i planter (over vægge) eller i stenhave. Det er en semi-stedsegrøn plante, der også kan bruges som bunddække. Bladet er grønt i farve og let hugget på kanten. Denne flerårige har lidt vedligeholdelse og blomster meget voldsomt.

Voksenhøjde: 20-25 cm
Standplads: sol og / eller halvskygge
Blomsterfarve: blå
Blomstringsperiode: juni, juli, august
Coneflower (Echinacea purpurea ‘Magnus’)
Echinacea purpurea ‘Magnus’ På grund af sin skønhed er det måske en af ​​de mest anvendte stauder i vores haver, Echinacea. Denne lyserødblomstrende cultivar vågner om foråret, når temperaturen stiger. Om sommeren blomstrer planten voldsomt og besøges ofte af bier i den periode. Ud over det blomsterhav, som planten producerer, giver Zonnehoed også økologisk værdi for bierne.

Voksenhøjde: 90-100 cm
Placering: sol
Blomsterfarve: lyserød
Blomstringsperiode: juli, august, september
Krybende barns ånde (Gypsophila repens ‘Rosea’)
Gypsophila repens ‘Rosea’ – plantevækst Den krybende gypsophila er en meget fin og krybende flerårig. Med sin maksimale højde på ca. 10 cm er planten meget velegnet til kanten af ​​en kant. Tidligt om sommeren repenserer Gypsophila ‘Rosea’ med lyserøde til hvidrosa blomster. Planten er perfekt til stenhaver. Giv en gennemtrængelig jord, og du kan nyde denne smukke plante år efter år. Chickenwort er stedsegrøn og hård.

Voksenhøjde: 10 cm
Placering: sol. halvskygge
Blomsterfarve: lyserød (med hvide accenter)
Blomstringsperiode: maj, juni, juli
Sunwort (Helenium ‘Moerheim Beauty’)
Helenium ‘Moerheim Beauty’Selvom Sunwort tager noget tid at etablere sig, er det bestemt værd at vente på. Når den først har fundet sin plads i haven, er den en ægte blikfang. Planten har en opretstående vækstvane. Når planten har nået sin højde, blomstrer den i fuldt flor med smukke rødbrune til røde orange blomster. Sørg for, at planten er i fuld sol, dette vil gavne vækst og blomstring! Let at kombinere.

Voksenhøjde: 90 cm
Placering: sol
Blomsterfarve: rødbrun til rødlig orange
Blomstringsperiode: juni til september
Lampeskærm (Liatris spicata ‘Floristan Weiss’)
Liatris spicata ‘Floristan Weiss’ Denne slående hvidblomstrende flerårige, også kaldet Lampepoetser, danner tykke stængler, hvorpå de stive, opretstående pigge udvikler sig. En slående detalje er, at planten blomstrer fra top til bund. Selvom Liatris klarer sig godt i næsten enhver jord, tåler planten også fugtig jord meget godt. Denne flerårige er også meget inspireret af bier og humlebier i sommermånederne. Anbring planten i en solrig position for den rigeste blomstring.

Voksenhøjde: 70-80 cm
Placering: sol
Blomsterfarve: hvid
Blomstringsperiode: juli, august, september
Solsikkeblomst (Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’)
Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’ Af de gulblomstrende stauder er Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’ en af ​​de smukkeste af sin art. Den mørkebrune til næsten sorte kerne i kombination med de gule blomsterfarver giver en vidunderlig kontrast. Med en højde på ca. 90 cm, denne plante er perfekt til brug i en kant bag de nederste planter. Ved gruppeplantning er Rudbeckia også meget dekorativ.

Voksenhøjde: 90-100 cm
Placering: sol
Blomsterfarve: gul
Blomstringsperiode: juni til september
Vervain (Verbena bonariensis)
Verbena bonariensis Selv om Verbena ikke officielt er en flerårig (men en toårig årlig plantning hvert år), hører denne plante bestemt til på denne liste. Verbena bonariensis når en højde på ca. 140 cm. Den mindre søster, Verbena bonariensis ‘Lollipop’ forbliver en smule lavere (60 cm). Verbena blomstrer næsten fra forår til efterår med smukke lilla til lilla-lyserøde blomster. Meget flot i kombination med græs.

 

Leave a Comment