Posted on: June 6, 2021 Posted by: Greger Rasmussen Comments: 0

Nogle ser insekter som et skadedyr, alligevel er de uundværlige for vores grønne miljø. Insekter bestøver blomster. Og de giver afgrødebeskyttelse ved at bekæmpe skadedyr. Det er derfor vigtigt for vores grønne fremtid at tilbyde insekter et sikkert miljø. Vi er glade for at give nogle tip til at gøre din egen have til en lille biotop for insekter.

nyttige væsener

Insekter hjælper vores grønne livsmiljø. Og selvom de nogle gange ser grimme ud, er de ofte en praktisk hjælper i haven:

Mariehøns: lever af bladlus, trips og mider
Sommerfugle, humlebier og bier: bestøve blomster
Lacewings: fodre med bladlus
Parasitiske hveps: parasiterer bladlus
Hoverflies: Sørg for bestøvning, og deres larver spiser bladlus
Ørekløver: lever af bladlus og mider
Jordbiller: spis snegle
Edderkopper: fang og spis fluer og myg
insekthuse

For at tiltrække insekter som havehjælper kan du tage en række foranstaltninger i din have. Først skal du tilbyde boliger. Nogle insekter kan lide at gemme sig på mørke og fugtige steder. Tænk for eksempel på stablet sten eller en bunke træ. Placer disse forskellige steder i din have i nærheden af ​​blomsterbed. Eller lad f.eks. En bunke beskæring, tørre blade, kviste eller kufferter ligge i en bunke i haven. Sandbier eller humlebier får hjælp med en sandkasse. Og så er der det færdige insekthotel, som du køber i havecentrene, dette er selvfølgelig også et sted, hvor insekter kan lide at gemme sig.

Blomster

Insekter, der giver bestøvning, såsom sommerfugle, bier og humle, tiltrækkes af blomstrende miljøer. Her kan de fodre med nektar. Vil du hjælpe disse insekter? Sørg for, at du har nok blomster i din have, der giver nektar. Overvej også tidlige og sene blomstrere, så du forlænger blomstersæsonen. Du kan gøre dette ved at plante blomsterløg, vindueskasser, strøplanter eller blomstrende stauder og en blomstereng. Nogle eksempler:

Blomsterløg: tidlige blomstrere forlænger blomstringssæsonen og giver mad til insekter allerede i det tidlige forår. Specielle blandinger af bi og sommerfugle er også tilgængelige. Ornamental Onion (Allium ssp.) Er et eksempel på en nektarrig pæreart.
Træer og buske: for eksempel sommerfuglbusken (Buddleia davidii ssp.) Eller bi-træet (Tetradium daniellii). Hedera Helix ‘Arborescens’ forlænger også blomstringsæsonen. Denne busk vedbend blomstrer om efteråret og den tidlige vinter.
Stauder: tænk på kattemynte (Nepeta ssp.), Solsikkeblomst (Echinaceae purpurea) og lakrids (Agastache ssp.)
Vilde planter: tænk på himlenøgle (Sedum telephium), Vervain (Verbena bonariensis), Dronningens urt / Liverwort (Eupatorium purpureum), Golden primrose (Primula veris) og Judas penny (Lunaria annua eller Lunaria rediviva)
Ingen kemiske pesticider

Måske en åben dør, men vi vil gerne understrege den igen: brug ikke kemiske pesticider. Disse fungerer muligvis hurtigt og effektivt, men giver bestemt ikke et bæredygtigt resultat for flora og fauna på lang sigt.

Leave a Comment